top of page

תסמונת המושיע, הדרמה של לילית  


בימים אלה אני מעמיק בחקר התסמינים הפסיכולוגיים של הילדים שקיבלו יותר מידי אהבה מההורים. אני קורא להם: 'לילית" ו"המושיע". הבת שהיתה נסיכה של אבא. הבן שהיה הנסיך של אמא.

 

המחקר מגלה שאת/אתה משלמים מחיר לא קטן בלהיות הבן-בת האהובים והממצאים הם ברורים מעל לכל אפשרות של הסתברות או מקריות: לילדים האלה בבגרותם צפוי אתגר רב במציאת זוגיות טובה. מצד אחד הם יהיו עצמאים יותר, בטוחים בעצמם, בד"כ בעלי מקצועות חופשיים שדורשים יזמות וראש גדול אבל מצד שני הם יסתבכו באהבות קשות.

 

לעומתם, ובנוסף, אני חוקר ולומד את הדמויות ההפוכות של ה"מושיע" ו"לילית" והם: ה"כנוע" ו"חווה", שני הילדים שלא היו ילדי הפלא של המשפחה, שגדלו בלי התסבוך ש"אני הכי מיוחד בעולם" אלא להפך,


אלה הילדים שהיתה להם אמא טרודה ואבא עסוק, שלא היו בכורים ולא ילדי פלא, שחוו פשוט ילדות רגילה.
"הכנוע" ו"חווה" הם אנשים שבבגרותם יתמסרו פחות לחלומות הגשמה, הם יהיו בד"כ שכירים, בעלי פחות ביטחון עצמי, אך יותר פשוטים בפסיכולוגיה שלהם, פחות מתוסבכים, בד"כ ידעו זוגיות יותר יציבה.

jesus_edited
דודו
jim_morrison
אביב
Osho_black

המושיע והכנוע


ה"מושיע" הוא ארכיטיפ הגבר העילאי, היזם, המקדם, והוא נמצא בכל גבר שמאמין שיש לו משימה בחיים האלה, שהוא ראוי. שמגיע לו. שהוא צריך לחולל מהפכה, להשאיר את העולם במצב יותר טוב משהוא קיבל אותו... 
ה"כנוע" לעומתו הוא זה שמברך ורואה שהכל בסדר, העיקר שבריאים, שיש חברים ומשפחה, ושאין מה לרוץ, "הכנוע" הוא הגבר שיודע להתמסר.
הכנוע הוא עובד נהדר, השכיר המושלם, הוא יודע להתמיד ולגזור קופון.

וכל גבר הוא קצת כזה וקצת כזה. 

אבל יש גברים שמזדהים יותר עם המשימה להושיע, לגאול, להנהיג. אלה יהיו יזמים, מפיקים, אמנים, אקטיביסטים, שהמשפחה תהיה עבורם פחות חשובה ממשימת חייהם.

אלה האנשים שמשנים את העולם, אבל משלמים על כך מחיר.
עדיות שמצטברות מגלות שלקראת גיל 40 וצפונה ה"מושיע" עשוי לגלות שהוא קצת לבד. הוא רץ קדימה והשאיר את כולם מאחור ועכשיו הוא קצת בודד, מכור, זקוק בעצמו לישועה...

זה הזמן עבורו לפנות אל הכנוע הפנימי ולראות, למה הוא בצל? למה הוא לא יודע להתמסר, לשחרר ולנוח?


בגיל דומה עשוי "הכנוע" להתעורר ולגלות שהוא עבד של המערכת, של הביזנס, של המשפחה. זה הזמן עבורו לבדוק מה קרה למושיע שהוא היה יכול להיות? מה עם חלומות הילדות, איך הוא מחלץ את עצמו מבית העצורים?

בקרוב הספר של רפיק "תסמונת המושיע"

photo-promotionnelle-chase-meridan
rs_634x835-131115090540-634.Penelope-Cruz-The-Edit-2.jl.111513
2002_femme_fatale_001
466221-5
Blue_SheDevil_Wallpaper_ic4kl

לילית וחווה

לילית היא ארכיטיפ של האישה הפרועה, והיא שוכנת בנפשה של כל אישה, בתור הצד הסוער, המיני.

חווה היא גם ארכיטיפ, הפוך, של הצד האמהי, המטפל, המזין. היא אישה שרוצה להתמסר לגבר אחד, לנסיך על סוס לבן שיבנה לה בית ויעשה לה ילדים . בקריירה היא תהיה שכירה.


"לילית" היא האישה העצמאית שלא מחפשת אך אחד שיושיע אותה, להפך, היא בד"כ מכניעה גברים. בוסית. שולטת.
 

כל אישה היא קצת יותר כזו או קצת יותר כזו. 


אלא שבגיל מסויים לילית עשוייה לגלות שחוסר היכולת שלה להישאר בקשר ארוך טווח עשוי עוד לעלות לה בחלום המשפחה. זה הזמן עבורה לפנות אל "חווה" הפנימית, ולראות למה היא בצל... למה היא לא באה לידי ביטוי?

בגיל דומה, עשוייה אישה שקרובה לארכיטיפ חווה, להתעוורר ולגלות שהחיים רצים קדימה והיא, במקום להגשים את עצמה, תומכת בבעל ובית וילדים. זה הזמן עבורה לפנות ל"לילית" הפראית ולראות למה היא רדומה... למה היא לא באה לידי ביטוי.

בקרוב הספר של רפיק "הו לילית"

bottom of page